Assorted Travellers trekt veel publiek

SundayFolk & More Recensies

Zondagmiddag 1maart stond de groep Assorted Travellers op het podium van Sunday Folk & More voor een volle “zaal”.   De band met vijf nog jonge muzikanten brachten een wel heel bijzonder repertoire met covers en eigen liedjes, dat zich het laat omschrijven als country-folk. Op het oude Amerika van rond 19de eeuw, de tijd van goudkoorts met figuranten als Billy the Kid  Jessie James, de zogenaamde outlaws van het westen, de tijd van de huifkarren, de trek van de pioniers.
Voor aanvang van de nummers (“the songs” zoals hij ze noemt) verteld Alexander op humoristische wijze over zijn fascinatie voor de geschiedenis van het oude America, de bron van zijn inspiratie en toelichting bij de liedjes. Het samenspel van de groep is bewust sober gehouden en vergroot daarmee de beoogde sfeer.
Voor het publiek veelal onbekende (eigen) nummers (Oh Sweet Mama, Hold Me Down, Whiskey Blend, Souther Radio) werden afgewisseld met nummers als This Train( Is Bound For Glory), Will the Cirkle be Unbroken en Oh Susanne die met overtuiging en veel speelplezier zorgvuldig en gloedvol ten gehore werden gebracht.
Met twee goede sets ‘old school country’, een gospel als toegift en het publiek helemaal in de goede country-folk-sfeer kunnen  we terugkijken op een geweldige muzikale zondagmiddag. 
We zijn blij dat we zoveel mensen met dit concert een plezier hebben gedaan. Het is verheugend dat we steeds meer vaste bezoekers zien.