DUO VERBRAAK & VAN BIJNEN

Image

Datum


5 mei 2019


Tijd


18:30 uur


Toegangskaarten


Gratis


Delen

Verbraak & Van Bijnen brengen op het bevrijdingsfestival van SundayFolk &more een muzikale show over de ‘Brabantse wortels’ van de twee multi-instrumentalisten. Die ‘roots’ tonen verwantschap met blues, country en Americana uit het diepe zuiden. We kunnen zelf wel op zoek gaan naar de juiste woorden, maar anderen hebben aan dit duo al prachtige zinnen gewijd. Dus hier komt het: ‘Een warmer, charmanter en authentieker optreden zag ik niet eerder’, aldus de Vlaamse auteur Wouter Bulckaert. ‘Een show vol camaraderie, milde zelfspot en ijzersterke songs in een hoogsteigen klankbad, laverend tussen The Band, Calexico en een ‘marching band’ uit New Orleans.

“Joost & Jan trekken als een Lage Landen-Calexico, maar nog meer als een tweemans-The Band van het zompige New Orleans naar de woestijn van Arizona, met in hun koptelefoon ‘Boomer’s Story’ en ‘Jazz’ van Ry Cooder. 
Maar ze klinken vooral helemaal als zichzelf: Van Bijnen spant en beroert alle snaren, Verbraak blaast de bas op sousafoon en legt laagjes trompet en percussie. Daarmee roepen ze bijwijlen de Leger des Heils-sfeer op van ‘Jesus on the Mainline’ op Cooders ‘Paradise and Lunch’. En met ‘Levon’ leveren ze zowaar de klassieke Band-song af die Robbie Robertson al veertig jaar vergeet te schrijven.” Wouter Bulckaert (schrijver van Ry Cooder: Meester in de Schaduw en JJ Cale: Troubadour in de Woestijn).

Na het begeleiden van artiesten als Freek de Jonge, Claudia de Breij, Paul Haenen, Rob de Nijs en Ralph de Jongh werd het hoog tijd voor Verbraak (sousafoon/percussie) en Van Bijnen (zang/slidegitaar) om zelf vooraan in de spotlight te staan. Ook op het Bevrijdingsfestival van SundayFolk &more in Sevenum.

Naar hun website!

close

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

We houden je gegevens privé en delen je gegevens alleen met derden die deze dienst mogelijk maken. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.