Allez Mama

Image

“Wereldbeat Zydeco noemen ze het zelf. Allez Mama versmelt stomende “dubbele kick” Zydeco met Afrikaanse High-life gitaargrooves, alsof die twee werelden voor elkaar gemaakt zijn. Vaak smijten ze met allerhande Keltische- Ierse of Bretonse stijlcitaten, zonder dat het ook maar een moment gekunsteld klinkt. Wat ook geldt voor de Nederlandstalige teksten, die op een ontwapenende manier alledaags zijn. Allez Mama vraagt zich goddank niet af waarom de dag een nacht wordt. Alleen daarom verdient hun eigenzinnige Wereldbeat Zydeco een groter publiek dan de Bløfs en minstens zulke grote hits als het enigszins verwante Rowwen Hèze” (citaat: Henk van der Horst – OOR).

Allez Mama treedt op in binnen en buitenland. Veel op festivals en soms bij kernpodia, maar ook kleinere concerten krijgen de ruimte. Allez Mama kan je overal vinden. Sfeervol, prettig gestoord akoestisch, of op volle sterkte op een dampend feest, dansend en swingend tot de laatste toon. De ‘Double Cluchin’ Zydeco die Allez Mama maakt wordt door hen doorspekt met blues, folk, funk & een vleugje polka. Dit zorgt voor een stuwende Louisiana stroop. Alles bij de band staat vanaf hun prille bestaan (alweer 20 jaar) in dienst van de sfeer en het speelplezier. De hits “Je liegt dat je barst”, “Nog een zo’n dag en ik ben dood”, “Beter laat dan nooit” en “Echt wel echt niet” worden nog steeds live gespeeld bij optredens in binnen en in buitenland.

Hun laatste Cd is getiteld “Lagniappe”, hetgeen in Louisiana betekent: “A little bit extra” of “een klein cadeautje”. De teksten gaan over het leven, denkers, dromers, feestgangers en afhakers. En dat met een ongekende energie, die je laat dansen totdat je voeten de grond niet meer voelen. Het beste is, om de band live te gaan bekijken.

Bezetting:

Lenny Laroux: Trekzakken, Accordeon & Zang
M ‘Baaf’ Stavenuiter: Drums & Zang
Peter de Frankrijker: Gitaar en zang
Erik van Es: Bas & Zang


Meer informatie van en over Allez Mama is te vinden op hun website en zij zijn te zien en te horen op YouTube:Datum

06 oktober 2019
Verlopen!

Tijd

16:00

Toegangskosten

€ 10

Meer informatie

Meer Lezen
Categorie
INSCHRIJVEN