Dieter en Eric van der Westen

Image

De broers Van der Westen hebben beiden een gescheiden muziekcarrière gemaakt. Maar tijdens de coronacrisis maakten ze voor de eerste keer samen een album met nummers over onbevangenheid en hoop, met als titel “The Sun Will Rise Again”. 

Terwijl Eric van der Westen (57) samen met o.a. de Turkse superster Sezen Aksu wereldpodia als The Royal Albert Hall en Carnegie Hall bestormt, speelt zijn broer Dieter van der Westen (46) op de grootste festivals in Noord-Afrika met zijn Nederlands Marokkaanse band Kasba. Ze zijn trots op elkaars muzikale prestaties, maar hun muzikale werelden liggen in eerste instantie ver uit elkaar. Tot het afgelopen jaar. Als alles stilvalt door de Corona crisis, besluiten de broers samen een album op te nemen met zelf geschreven Americana en folk songs een genre waar ze beiden al jarenlang een stille voorliefde voor hebben.

Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij met de Dieter van der Westen band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt. Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek, is een van Nederlands bekendste bassisten en speelde op grote en kleine podia met artiesten van wereldformaat. 


Voor verdere informatie zie hun websites: www.dietervanderwesten.com en Eric van der Westen en ze zijn te zien en te beluisteren op You Tube: 

Datum

07 februari 2022
Verlopen!

Tijd

16:00

Toegangskosten

€ 12,50
Categorie