Fred Piek - Solo

Image

Datum


7 oktober 2018

Tijd


16:00 uur

Toegangskaarten


€ 10


Delen


Fred Piek is een grote naam in de Nederlandse muziekscene. Onder andere Fungus en Amazing Stroopwafels staan op zijn trackrecord.

Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.

Fred richtte in 1972 de Folkrockgroep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes, mede door de single “Kaap’ren Varen”. De band maakte daarna nog vier LP’s en trad op in binnen- en buitenland.

Na de periode met Fungus speelde hij in the Amazing Stroopwafels (“Oude Maasweg”) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP en maakte later een album met eigen werk (Soms een Moment). Met de CD “Vroeger is terug” keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project “de Drummer en de Zanger”.

In 2015 verscheen de album “Ballads” met Engelse en Schotse traditionals. Dit repertoire vormt de basis van het programma waarmee Fred nu door het land trekt.

In het voorprogramma een optreden van DÉJÀ. DÉJÀ bestaat uit de zevenentwintigjarige Desirée Simons (zang, gitaar, piano) uit Roermond en de achtentwintig jarige Julia Podolecki (zang, viool, gitaar) uit Düsseldorf (Dld). Na jarenlange vriendschap plus een gedeelde passie voor muziek en optreden kwam het op een zaterdagavond in september 2017 tot een spontane jamsessie bij Desirée thuis in Roermond. Jamsessies werden serieuze repetities. En de repetities leidden - na 2 maanden op en neer pendelen tussen Roermond en Düsseldorf - in november 2017 voor het eerst tot een podiumoptreden.

Image

Meer informatie van en over Fred Piek is te vinden op zijn website en hij is te zien en te horen op YouTube:

close

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

We houden je gegevens privé en delen je gegevens alleen met derden die deze dienst mogelijk maken. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.