Iain Matthews

Image

Datum


4 oktober 2020

Tijd


16:00 uur

Toegangskaarten


€ 10

RESERVEREN!

Delen

Noord-Limburg – om precies te zijn Horst – huisvest sinds 2001 een legendarische wereldartiest: Iain Matthews. Matthews betreedt op 4 oktober 2020 het podium van SundayFolk &more.

Hij was een van de oprichters van de bekende 70 ‘er jaren folkrockgroep “Fairport Convention” en met onder meer  Sandy Denny de stem die de volksmuziek in Groot Brittannië voorgoed  deed veranderen. In de 80’er jaren richtte hij zijn eigen groep “Southern Comfort’ op, waarmee hij de Amerikaanse muziek verkende.  Met Southern Comfort stond hij op het vermaarde festival Woodstock en scoorde verschillende hits, waaronder Joni Mitchell's “Woodstock”. Iain toerde in de jaren ‘70 met een andere groep. Plainsong. Een ensemble dat Iain liet bloeien als songwriter en akoestisch gitarist – ondersteund door zijn ex-Fairport-vrienden Sandy Denny en Richard Thompson. Daarna bleef hij actief als solo -artiest maar werkte samen met meer muzikanten, onder meer met pianist Egbert Derix uit Horst.

Matthews heeft in Horst eindelijk een bijna perfecte muzikale sweet spot gevonden en toert momenteel ter ondersteuning van zijn meest recente soloalbum 'A Baker's Dozen'. Al 50 jaar (kan dit waar zijn…?) bewijst Iain Matthews zijn veelzijdigheid. Dingen komen, opnieuw en opnieuw .... en Iain Matthews, gitaar in de hand en liedjes die uit zijn muze komen, neemt u daarin mee.

Voor verdere info zie zijn website en hij is te zien en te beluisteren op You Tube:
close

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

We houden je gegevens privé en delen je gegevens alleen met derden die deze dienst mogelijk maken. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.