Linda Zijlmans ft. Skinnie

Image

Datum


9 september 2018

Tijd


16:00 uur

Toegangskaarten


€ 10


Delen

Linda Zijlmans – die seizoen 2018\2019 van SundayFolk &More opent - staat voor persoonlijke, pakkende Limburgse luisterliedjes die raken. Pop met een vleugje Americana. Naast Linda treedt ook singer-songwriter Skinnie op bij SundayFolk &More. Met hem maakt Linda een tour door Limburg. Hun duo-voorstelling heet ‘Tösje Venlo en Zitterd’. Zijlmans en Skinnie zingen en begeleiden ieder hun eigen Limburgstalige liedjes en brengen zo een unieke duo-voorstelling.

De muzikale vonk tussen de twee zangers en tekstschrijvers sloeg vooral over tijdens hun gezamenlijk concert in de kloosterbibliotheek van Wittem, in augustus 2017. “Dat was een erg prettige ervaring met weinig voorbereiding maar des temeer plezier. En het publiek vond het ook nog leuk.”

Linda Zijlmans vertelt verhalen in herkenbare liedjes. In 2017 verscheen haar album IK, geproduceerd door Tren van Enckevort (Rowwen Heze). Haar singles ‘Lös of Leefde’, ‘Snel’ en ‘Löpse Vaerder’ kwamen van niets binnen op 1 in de L1 Limbo top 10.

Skinnie heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en tekstschrijver van Engelstalige bands als Red Blood en Mo’Jones. Maar sinds kort zingt en schrijft hij Limburgstalig. “Ik ben geboren en getogen in Limburg en in die zin een echte Limburger, ook al komen mijn ouders van elders.”

ImageImage

Meer informatie van en over Linda Zijlmans is te vinden op haar website en ze is te zien en te horen op YouTube:

Meer informatie van en over Skinnie is te vinden op zijn Facebookpagina en hij is te zien en te horen op YouTube met “In ’t graas van de wei” en samen met Linda Zijlmans in “Tösje Venlo en Zitterd”:

 
close

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

We houden je gegevens privé en delen je gegevens alleen met derden die deze dienst mogelijk maken. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.