Marjolein Meijers - GEANNULEERD

Image

Datum


29 november 2020

Tijd


16:00 uur

Toegangskaarten


€ 10

Reserveren & voorverkoop

Delen

Al 40 jaar oogst ze lovende kritieken over haar muziek en de liedjes. Hoog tijd voor een overzicht van deze muzikale periode uit het leven van Marjolein Meijers.

Meer dan twintig jaar daarvan was Marjolein Meijers Annie. Met Harrie (= Hans Kemeling) vormde zij "De Berini's". In 2006 zette zij de motor van het theaterduo uit. Definitief dacht men. Maar met de onlangs overleden Bob Fosko maakte ze een doorstart. Diezelfde Annie is in een muzikale verhouding inmiddels An gaan heten, want met Jan Rot (die in januari 2021 het podium van SundayFolk &more beklimt) vormt ze "An & Jan".

Maar Marjolein Meijers is ook gewoon Marjolein Meijers. Onder haar eigen naam treedt zij sinds 2007 op. Solo en toch ook weer niet, want ze komt met de muzikale broers Walter en Onno Kuipers. Hun eerste programma heette "Solex". NRC-Handelsblad noemde het "een kleinood" en volgens het AD "grijpen de vrolijke liedjes en nummers je naar de strot". Voor de opvolger, "Van Berini tot Solex", geldt hetzelfde. Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de vette onvervalste Cayun. Marjolijn maakt mooie uitstapjes naar verre oorden. Met Ierse roots en pure folk, Americana, Balkan… je kunt het zo gek niet verzinnen of zij spelen het. Maar alle teksten komen recht uit het hart en zijn gelardeerd met echte verhalen.

Ze brengt de allermooiste oude liedjes. En ze zingt nieuwe liedjes die de allermooiste gaan worden. Natuurlijk wordt dit alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach... Precies zoals we van Marjolein Meijers gewend zijn. Marjolein (zang, contrabas, gitaar) wordt bijgestaan door Walter Kuipers (viool, mandoline, bouzouki, doedelzak) en Onno Kuipers (accordeon, trekzak, gitaar).

Meer info kun je vinden op haar website en ze is te zien en te horen op You Tube:
close

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

We houden je gegevens privé en delen je gegevens alleen met derden die deze dienst mogelijk maken. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.