Pete Morton

Image

Datum


6 september 2020

Tijd


16:00 uur

Toegangskaarten


€ 10

Reserveren & voorverkoop

Delen

Ras-entertainer Pete Morton is  in Noord-Limburg een graag geziene gast. Hij trad op diverse concertpodia op, waaronder dat van Cambrinus Concerten in Horst. Jan Duijf, de programmeur van Cambrinus schreef over hem: “Pete Morton is een zeer innemende Engelse zanger-gitarist. Pete Morton laat zien en horen dat je met rake protest- en lovesongs, gebracht met slechts een handvol gitaarsnaren en één stem (maar met een stem die nog dagen in je hoofd blijft hangen!), zeer boeiend een zondagmiddag kunt doorbrengen. Het smaakte naar meer…

Pete Morton is een van Engelands beste singer-songwriters en vertolkers van het traditionele lied. Hij laat zich daarbij evengoed door rock als door traditie inspireren… De in Leicester geboren Pete Morton (1964) geeft op openhartige en dynamische wijze blijk van zijn betrokkenheid bij het wereldgebeuren met een breed scala aan onderwerpen waar de moderne mensheid mee te maken krijgt: de situatie in het Midden-Oosten, materialisme, de stroom migranten uit Afrika naar het westen en nog veel meer. Dit zou al gauw zwaar kunnen worden… maar níet bij Pete Morton! Hij ontroert, heeft een enorm gevoel voor humor en weet op een hele originele wijze serieuze onderwerpen te benaderen.

Oorspronkelijk zat Pete Morton in de hoek van de punkrock, maar hij ontdekte spoedig de folkwereld en inmiddels heeft hij een grote diversiteit aan muziekstijlen in zijn repertoire. Hij schrijft zijn eigen muziek en is met zijn ruim dertig jaar ervaring uitgegroeid tot een van Engelands beste ‘roots-singer-songwriters’. Met zijn krachtige stem, die doet denken aan Cat Stevens, weet hij zijn publiek in kleinere zalen net zo te boeien als wanneer hij op grotere podia zijn opwachting maakt. Zo stond hij o.a. op het Dranouter Folk Festival in België en op het Edmonton Folk Festival in Canada. Zijn songs “Another Train” en “When we sing together” zijn inmiddels folkclub-standaarden geworden.

Zijn discografie is uitgebreid en nog onlangs uitgebreid met de CD “A Golden Threat”, die door de pers unaniem enthousiast werd ontvangen. Op deze CD levert hij op zijn eigen muzikale wijze commentaar op actuele onderwerpen als migratie, klimaatverandering en basisinkomen.

Voor meer informatie zie zijn website en hij is te zien en te beluisteren op You Tube:
close

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

We houden je gegevens privé en delen je gegevens alleen met derden die deze dienst mogelijk maken. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.