Prachtige muziekmiddag bij SundayFolk &more in De Wingerd Sevenum: Pete Morton levert topkwaliteit

SundayFolk & More Recensies

Zondagmiddag 6 september beet singer-songwriter Pete Morton het spits af van de concertreeks bij SundayFolk &more en hij deed dat met verve.
In de sfeervol verlichte en goed gevulde zaal van De Wingerd in Sevenum (waarbij de bezoekers geheel volgend de Coronaregels op gepaste afstand van elkaar zaten) liet Pete nog eens zien en horen waarom hij al jarenlang zo’n graag geziene gast in Noord-Limburg is.

Zijn passievolle stem, zijn afwisselende songs en zijn aangenaam vriendelijke presentatie zorgden voor een folkspektakel van jewelste. Dat Pete Morton’s gitaarspel een mooie variatie aan stijlen bood, maakte het muzikale plaatje compleet.

Muziek van zijn nieuwe cd ”A Golden Thread” kwam veel aan de orde. De titel van deze cd is ontleend aan een song van Pete Seeger, waarin deze folklegende zijn verlangen naar een kleurrijke “Rainbow-getinte” wereld beschrijft. Ook in het aangrijpende ‘Immigrant Child” van dezelfde cd liet Pete Morton zich van zijn sociaal betrokken kant zien.

De vrolijke, humoristische noot ontbrak niet op deze middag: zo kreeg een doldwaze rondrit in Londen door een plattelandsjongen de veelzeggende titel “Metropolitan Safari” mee.

Aan het einde van het concert kwamen de bekende hits “Another train” en “When we sing together” voorbij, waarbij Pieter Simons (één van de bestuursleden van SundayFolk &more) een muzikale bijdrage op accordeon mocht leveren.

Zeer verrassend was Pete’s prachtige toegift in goed Nederlands van “Ik geloof” van Boudewijn de Groot.

Deze buitengewoon geslaagde middag was een prima opmaat naar verdere concerten onder de vlag van SundayFolk &more.
Bij het eerstvolgend optreden op 4 oktober aanstaande zal de internationaal en regionaal bekende Iain Matthews deze trend ongetwijfeld voortzetten.