Recensie Dylan Approximately

SundayFolk & More Recensies

Zondagmiddag 27 oktober was het podium van Sunday Folk &More voor het concert van Dylan Approximately. De band bestaat uit negen muzikanten waaronder een zangeres.

De band heeft voor dit concert uit het enorme repertoire van Bob Dylan een keuze gemaakt en heeft dat op een fantastische manier gebracht. Het bomvolle café Everts (de Wingerd) kreeg een 2,5 uur durend afwisselend concert voorgeschoteld, dat geen moment inzakte. De een na de andere Dylan-klassieker kwam voorbij. Hiermee vertolkten ze een doorsnede uit Dylans immense repertoire. De nummers werden energiek en zorgvuldig gespeeld. Het concert op hetpodium van SundayFolk &more kwam helemaal tot zijn recht.

De zeer goede muzikanten speelden in wisselende bezettingen. Was het voor de pauze al een feest om te genieten, na de pauze werd er nog een tandje bijgezet. Door de solo-optredens van Tessa (o.a. Make You Feel My love, fraai gezongen) en John waren er rustpunten in de tweede set.

Door het uitgebreide instrumentarium (een keur aan gitaren, steelgitaar, mandoline, mondharmonica, drum en percussie, orgel en sax ) kwamen de nummers goed tot hun recht.

Veel bezoekers van het concert van Dylan Approximately zijn speciaal voor het Dylanrepertoire gekomen. Zij hebben hun hart kunnen ophalen. Na afloop waren er dan ook alleen maar positieve reacties. Door het enthousiasme van de band, de intieme sfeer, maar ook door de perfecte geluidmix voor deze ruimte was het voor het publiek genieten.

De uitsmijters - Everybody Must Get Stoned en Ride Me High - waren voor iedereen een reden om voluit mee te zingen. Na afloop was er een gezellige nazit waar het enthousiasme gedeeld werd: “Ah, but I was so much older then, I'm younger than that now”.

De Stichting SundayFolk &more kan tevreden  terugkijken op een geslaagde muziekmiddag. Op Facebook is een impressie van diverse  nummers te zien en tevens enkele foto’s.

Jan Groenen