Recensie Taaftere

SundayFolk & More Recensies

Het was zondag 17 november  weer hartstikke supermooi bij muziekgroep TAAFTERE in de Wingerd in Sevenum. De viermans formatie zette meteen al de toon door bij het allereerste nummer de toeschouwers uit te nodigen om mee te zingen bij het refrein. Dat bleek het kenmerk van de groep: toegankelijke vrolijke, en ook ingetogen liederen in een vlot tempo gebracht. Tussendoor waren de smeuïge Brabantse jeugdherinneringen van Mark en Mario niet van de lucht.

Dat de heren het maatschappelijk debat niet uit de weg gaan bleek onder meer uit het fraai meerstemmig gezongen “Aanbod en vraag”.

Hier stonden vier zeer ervaren muzikanten die vol overtuiging, met humor en zichtbaar plezier uitsluitend eigen werk speelden in de hun kenmerkende Brabo-Zydeco stijl. Mario van de Linden met zijn sonore stemgeluid en verzorgde gitaarspel, Mark Söhngen als muzikale spil op accordeon in het midden, Willy Verkuijlen met zijn prachtige baslijnen, Joost Witte die het geheel functioneel op drums ondersteunde , het zat allemaal prima in elkaar. Voeg daar de uitstekende uitgekiende samenzang aan toe en ziedaar de ingrediënten voor weer een geslaagde muziekmiddag bij SundayFolk &more in De Wingerd in Sevenum.

 (Pieter Simons)