Recensie The Cooder Connection

SundayFolk & More Recensies

Op 21 november genoot een goed gevulde (grote) zaal in De Wingerd in Sevenum van een optreden van The Cooder Connection.

De band bracht de stemming er meteen vanaf het begin goed in. Met een aantal bekende oude nummers zoals “He’ll have to go” en “How can a poor man stand such time and live”. 

Vooral de accordeonist en de steelgitarist waren uitstekend op dreef. En de zanger wist heel goed het “Cooder-gevoel” te vertolken: meeslepend maar ook soms lekker lazy… Om het compleet te maken gaven bas en drums de gewenste ondersteuning voor deze muziek.

In het gepresenteerde repertoire kwam duidelijk de veelheid van stijlen van Ry Cooder naar voren: Folk, country en Texmex werd afgewisseld met blues, gospel en wereld muziek uit allerlei streken. Nog wel één kritisch nootje: de presentatie had naar mijn smaak door een wat professioneler aanpak zoals doorspelen bij een technisch mankement en publieksgerichte presentatie wat meer tempo gekregen. Maar dat mocht de pret voor het enthousiaste publiek niet drukken! Al met al een zeer boeiend concert wat door de toehoorders duidelijk werd gewaardeerd.