Recensie Simons

SundayFolk & More Recensies

Het concert van de Band SIMONS op zondag 20 januari werd met zo’n 75 bezoekers goed bezocht. Zij hebben kunnen genieten van een geslaagd concert. Er waren in tegenstelling tot het voorgaande concert van Project Rumours voldoende zitplaatsen, zodat aan de voorwaarde van een plezierig luisterconcert was voldaan.

Pieter Simons, die verantwoordelijk is voor de teksten, heeft de muzikale leiding. Hij heeft zich omgeven met muzikanten die zijn werk muzikaal fraai inkleuren. De melodieën zijn deels gebaseerd op nummers van onder andere Springsteen, Richard Thompson en Si Khan. Hierop heeft Pieter zijn eigen teksten in dialect gemaakt. Maar de band speelt ook veel eigen composities.

Bij SundayFolk &more bracht de band een verzameling nummers van oud en nieuw werk. Voor veel aanwezigen was het een prettige herkenning om de oude nummers met een frisse aanpak weer als nieuw te horen. Er stonden maar liefst 8 nieuwe nummers op het repertoire, sommige nog hagelnieuw. Met de muzikanten zijn de nummers, door Pieter hoofdzakelijk op accordeon, met doeltreffend gitaarspel, slim gedoceerde percussie en smaakvol toegevoegde fluiten en mondharmonica ingekleurd. Enkele nummers werden ingeleid met doedelzak (“Door jouw ogen” en “Plek in het leven”) en de bewerking van “Dimming of the Day” (Thompson) kreeg een fraaie long whistle solo. Het afwisselend gebruik van de instrumenten en de samenzang geeft extra waarde aan de nummers en het concert bleef dan ook steeds boeiend.

Het concert begon overigens een beetje stroef, door wat zenuwen wellicht iets geremd, maar al snel kwamen de nummers tot hun recht. Na de pauze ging het echt los. Het publiek reageerde op het einde enthousiast en werden nog verrast met twee toegiften, voor de intimi wel bekend: “Marjolein” en “Vrolijke violen”. Hiermee hebben Pieter en zijn band heeft ons meegenomen op een wandeling door zijn uitgebreide repertoire en volgens mij loopt hij nog wel even door!

Dit middagconcert was Sunday Folk and MuchMore. De bezoekers en ook onze penningmeester kijken terug op een geslaagde middag.

Recensie van Jan Groenen (presentator SundayFolk &more)