Terugblik 5 Mei Festival

SundayFolk & More Recensies

Zondag 5 mei organiseerde SundayFolk &more een mede door ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg gratis Bevrijdingsfestival in de Wingerd in Sevenum. Het eerste Bevrijdingsfestival ooit in Horst aan de Maas werd een groot succes. Oorspronkelijk gepland in de buitenlucht maar door de regen naar binnen getrokken bleek de zaal vol. Het publiek kreeg een gezellig, sfeervol, muzikaal. programma voorgeschoteld, dat hen deugd deed.

Het programma werd geopend met een kindervoorstelling: een speels optreden van Kabouter Fluitenkruid.  Een smaakvol muzikaal interactief programma op maat gesneden voor de kinderen . Hierna sprak de schrijver Ton van Reen, die een lezing gaf over de vergeten groep oorlogsslachtoffers, de Limburgse dwangarbeiders. Diens toespraak is hier te lezen

Daarna was het tijd voor de muziek. De organisatie had hiervoor een aantal regionale groepen uitgenodigd. Als opener SIDEWINDER, die een smaakvol concert gaf en vervolgens de groep DRIVE, die debuteerden op het podium en een goeie indruk achter liet. De groep BIZZYBIZZY  Extended werd de topper van de middag. Een band samengesteld uit Sevenumse muzikanten, met  Saskia Vos en Wouter van den Eerenbeemt en een Blazers sectie. Als tussenact waren de Boys From The Kitchenfloor in staat om met hun muziek  de sfeer hoog te houden.

Ondanks de bekerfinale op TV bleken het DUO VERBRAAK & VAN BIJNEN een voltreffer. Het publiek heeft kunnen genieten van een muzikaal spektakel. Met gitaar , tuba, cornet en slagwerk wist het duo een enorme swing te maken.

De afsluitende act – THE BOYS FROM THE COUNTY HELL - een folkgroep uit de regio, geïnspireerd door The Pogues, speelden met een energie en plezier die de afsluiting van het festival eer aan deed.

De organisatie lag in handen van de stichting SundayFolk &more. Het festival was de afsluiting van het concertseizoen ‘18/’19. Het nieuwe concertseizoen start in oktober. Met de organisatie van dit festival hoopt de stichting  SundayFolk &more dat een begin van een traditie is geboren.