Withershins

Image

Datum


17 oktober 2021

Tijd


16:00 uur

Toegangskaarten


€ 12,50 (€ 14,- aan de kassa)

RESERVEREN!

Delen

Withershins*  is een folkformatie van Nederlandse bodem bodem die de Ierse traditionele muziek met een jeugdige speelsheid interpreteert. Ze stoeien met jigs, strelen een wals of beuken zich door een pompende reel heen; met gezond respect voor de traditie, maar altijd met een knipoog en een flinke dosis rebellie. Traditionele deunen worden verpakt in een modern, fijn uitgekiend arrangement, en eigen geschreven tunes zetten je op het verkeerde been met hun onverwachte wendingen. Het geheel wordt doorspekt met pakkende 'murder ballads' en humoristische pubsongs.

WIthershins speelt Ierse folkmuziek zoals je nog niet eerder gehoord hebt en waar je nooit meer genoeg van krijgt! een geweldige aanrader, deze geweldige jonge talenten met tomeloze energie, passie en humor!

In juni 2020 hebben ze hun eerste cd gepresenteerd.

*) Withershins komt overeen met het Nederlandse woord "wederzonne" (niet heel bekend) en het Duitse Widersinnig. Ze hebben dezelfde oorsprong: letterlijk "tegen de draairichting van de zon in", maar ook wel "tegendraads, eigenzinnig".

Meer informatie is te vinden op hun facebookpagina en ze zijn te zien en te horen op You Tube: