TON VAN REEN

Image

Datum


5 mei 2019


Tijd


14:45 uur


Toegangskaarten


Gratis


Delen

Ton van Reen is een markant schrijver. “Eigenzinnig, bevlogen, betrokken en veelzijdig”, zo omschrijft zijn uitgeverij De Geus hem. Brabander van geboorte, verhuisde hij direct na zijn geboorte naar Panningen.  In de jaren '70 tot 1984 gaf Van Reen zelf boeken uit, met name Afrikaanse literatuur. Hij werkte als journalist onder andere voor de Volkskrant en reisde in die hoedanigheid vaker in Afrika, waar hij getroffen werd door de armoede, wat leidde tot de oprichting van de Stichting Lalibela.

Bij zijn debuut als schrijver, in de jaren zestig, was de oorlog meteen prominent aanwezig. Diens boeken “Geen Oorlog” (1966), “Negentienhonderdzesenveertig/Negentienhonderdzevenzestig” (1967) en “Lachgas” (1968) getuigen daarvan. Veel van zijn latere verhalen en romans zijn nadrukkelijk gesitueerd in de Limburgse werkelijkheid van de jaren veertig, vijftig en zestig. Daarmee veranderd ook het beeld van de oorlog. In “Geschiedenis van de Limburgse literatuur” wordt gechargeerd gesteld: “De nachtmerrie maakt plaats voor de documentaire". Meer recente boeken van Ton van Reen, ook met oorlog als thema, zijn “Gestolen jeugd” (2001) en “Concert voor de Führer” (2005).

Met die thema’s en diens uitgesproken persoon is Ton van Reen dé hoofdgast van het Bevrijdingsfestival van SundayFolk &more, als het gaat om reflectie op oorlog en vrijheid. Daarom is de organisatie blij dat Ton van Reen de uitnodiging heeft geaccepteerd om op het festival te spreken en zijn licht te laten laat schijnen over 75 jaar bevrijding.

Meer informatie over Ton van Reen is hier te  vinden.

close

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

We houden je gegevens privé en delen je gegevens alleen met derden die deze dienst mogelijk maken. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.